Datum: 03/03/2019

Afstanden: 4-20-2

Loopparcours: Helft verhard/ helft onverhard (trailschoenen op bepaalde plaatsen aan te raden)

Fietsparcours: Vooral onverhard, niet echt technisch

Nossegem, deelgemeente van Zaventem, was de plaats van de afspraak. Geen idyllische plek, ik kan er zelfs geen leuk weetje van vertellen. Wat dan weer jammer is voor de liefhebbers van Vlaanderen Vakantieland.

Om 13 uur gingen we van start met een 85-tal atleten voor de eerste run van 4 km. Ik startte meteen goed vooraan en voelde me goed. Ik liet de vijf betere lopers lopen en nestelde me in een groepje van een tiental lopers. In het licht oplopende bosje kreeg ik het wel wat lastig. Daar was de grond nogal zompig en verloor ik telkens wat terrein door het gebrek aan trailschoenen. Maar voor de rest kon ik het eerste looponderdeel tamelijk gemakkelijk afwerken.

Als achtste vertrok ik, na een snelle wissel, met mijn mountainbike. Eerst waren we met een drietal op pad, maar na enkele kilometers konden er nog een zestal duatleten aansluiten. Een daarvan kende ik nog goed, Simon Van Roy, een kerel waar ik vroeger nogal wat wedstrijden tegen gekoerst heb. Op een iets technischer stuk zaten we als eerste en tweede geplaatst. Ik zag dat de derde een stuurfout maakte en daardoor een gaatje moest laten. Die vrijheid moest je ons niet geven. We staken allebei een tandje bij en zagen het gat snel groter worden achter ons.

Slechts één iemand reed nog voor ons, Geert Lauryssen. Niet de minste natuurlijk. Maar ik trok mij op aan het feit dat wij met twee waren en hij alleen. Jammer genoeg mocht zelfs dat niet baten. We kwamen amper dichter. Nadien bleek zelfs dat hij alleen nog iets sneller reed dan wij twee samen. Sterk!

Na een klein stuurfoutje van mij kwam ik een tiental seconden na Simon, op een derde plaats, de wisselzone binnen. Ik zag hem, tijdens het laatste onderdeel, steeds een honderdtal meter voor mij uit lopen. Heel veel dichter kwam ik echter niet. Dus een derde plaats werd mijn deel.

Met die derde plaats ben ik wel tevreden! In mijn eerste wedstrijd voor de club meteen op het podium. Dat is mooi. Op naar de volgende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *