1 mei. HET clubkampioenschap. HET, want in geen enkele club in Vlaanderen leeft zozeer het gegeven om de beste te zijn van de club.

Ook bij mij moest het even indringen. Ik had pas de zondag ervoor door in Doornik, na het voortreffelijke BK Ploegentriatlon, hoezeer de atleten ernaartoe leven. Direct na de wedstrijd werd er al een pronostiek gehouden. Op nogal wat lijstjes stond ik samen met enkele anderen bovenaan.

De dag zelf dan.

11 uur. 500 m zwemmen in het idyllische zwembad van Izegem met alle ‘toppers’ naast mekaar. Jasper was veruit de snelste (5.56), maar daarachter tikten Kasper en ik bijna gelijktijdig aan in 6.15 min en 6.16 min. Voor mijn doen zeker niet slecht.

Dat opende veel perspectieven voor de namiddag.

Om 15 uur gingen we van start voor 21 km fietsen en daarachter nog 5 km te lopen. Kasper en Jasper kon ik na de start tamelijk snel inrekenen. Maar het duurde toch nog een volledige ronde voor ik Kasper effectief kon losrijden.

Ik fietste nochtans niet slecht (44 km/uur gem.), maar ook de rest van de ploeg heeft duidelijk niet stil gezeten deze winter.

Na het fietsen kon ik ongeveer een minuut voor Kasper, een sterk fietsende Ruben en de uit-het-niets-terugkomende Hannes, wisselen. Verdoeme. Dat zou waarschijnlijk net niet genoeg zijn om de winst te pakken.

Want hoewel mijn loopnummer in vergelijking met vorig jaar al veel verbeterd is, moet ik nog steeds serieus mijn meerdere erkennen in de betere lopers van de ploeg.

Ook nu was dit het geval. Hannes kwam als eerste over mij na een drietal km. Ik probeerde om aan te pikken, maar mijn benen konden het snellere tempo niet aan. Die verdomde kuiten. Top om te fietsen, veel minder om te lopen.

Even later kwam dan ook nog Kasper over mij, ook hier probeerde ik mee te gaan. Maar ook dat lukte niet. Dus werd ik op korte afstand van de twee echte club-iconen 3de. Net voor de nog zeer sterk opzettende Dennis.

Daar kan ik zeker mee leven. Geklopt op mijn waarde. Niets van te zeggen. Maar met een opgegeven hoofd richting volgende doelen.

Met te beginnen de Halve van Leuven op 19 mei.

Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *